Duurzaamheid

alleen de beste materialen

We maken alleen gebruik van de beste materialen. Bij ontwikkeling van nieuwe producten hebben wij altijd twee keuzes. Of natuurlijke materialen, of de beste synthetische producten. Altijd ecologisch verantwoord. 

Duurzaamheid bestaat voor Van Besouw uit twee belangrijke elementen. In de eerste plaats natuurlijk de grondstoffen. Maar minstens net zo belangrijk is de levensduur. Een Van Besouw heeft een hogere levensduur dan een gemiddeld tapijt.

Dat maakt het verschil! Economisch en milieutechnisch. 

katoen

Puur natuur. De kenmerkende witte bolletjes katoen worden gesponnen tot een krachtig garen. Katoen heeft een heel kenmerkende structuur. Door de juiste twijning, in combinatie met de breitechniek ontstaat het kenmerkende lusjestapijt. 

wol

De meest luxe vezel voor tapijt. En daarbij 100% natuurlijk. Wol heeft een warme, isolerende werking. Optisch resulteert dit in een zeer luxe, matte uitstraling. Qua gevoel het ultieme comfort.

polyamide

Synthetische garens met een goed verhaal. Duurzaam geproduceerd; als het even kan met Econyl Garens. Hierbij worden garens altijd gemaakt van bestaande producten. Met andere woorden: geen ruwe grondstoffen meer nodig. 

Kijk voor meer informatie op www.econyl.com

3820

De luxe katoenen velours. Gebreid en altijd opgebouwd uit 3 kleuren.

4403

Karakteristieke combinatie van wol en geitenhaar.

2606

Polyamide soft collecties. Een oase van kleur en beleving.